Hummus

Tere!

Kallid hummuse vanad ja uued sõbrad, 

13.05 oli rahvusvaheline HUMMUSEPÄEV!  

Tähistame seda ikka nii, et sööme hummust nii hommikul, lõunal kui ka õhtul. 

Sellega seonduvalt toome teieni meie oma hummuse retsepti, et saaksid ise maitsvaid roogasid teha. 

Aga miks on hummus nii eriline? Ta on kõrge taimse proteiini sisaldusega, madala kalorsusega, ta on kõrge kiudainete sisaldusega ehk hoiab kõhu täis ning toetab head mikrofloorat, lisaks hummuses on oliiviõli ja selles on palju antioksüdante ning on põletikuvastase omadusega, ta on ka madala GI tasemega ehk võib aidata alandada veresuhkru taset, kasulik südame tervisele, gluteeni-, pähkli- ja piimavaba ning kõrge mangaani-, vase-, folaatide, magneesiumi- ja rauasisaldusega.

HUMMUS –

  • 300g keedetud või konserv kikerherneid
  • poole sidruni mahl
  • 1 küüslauguküüs
  • ½ tl röstitud paprika pulbrit
  • paar tilka liquid smoke`i
  • 1 spl seesamiseemne pastat ehk tahiinit
  • meeldiva kreemise konsistentsi saavutamiseks piisavalt õli
  • maitse järgi soola ja pipart
  • soovi korral peale raputamiseks jahvatatud vürtsköömneid
  • kaunistamiseks värsket basiilikut või tüümiani

Poolita kirsstomatid, sega need poolitatud küüslauguküünte, soolaga-pipra ja törtsu õliga ning pane need küpsetuspaberile eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde umbes 20 minutiks küpsema.

Senikaua lisa konserveeritud või eelnevalt leotatud ja keedetud kikerherned (ilma vedelikuta) blenderisse (saad eriti siidise hummuse) või köögikombaini koos ülejäänud koostisosadega.

Lisa ahjust tulnud tomatid ja küüslauk ning töötle hummus ühtlaseks.

Naudi saia või leiva peal, lisandina mõne toidu juures, dipi sinna porgandit või kurki või söö lihtsalt täiesti häbitundeta niisama lusikaga.

Mõnusat sukeldumist hummuses, 

Sinu vegan Inspiratsioon

Jaga seda postitust