Imeline rosolje 6-le

Kallid vegantoidu armastajad!
Soovime jagada meie imelist rosolje retsepti, mida pakume aegajalt ka restoranis Vegan Inspiratsioon. Rosolje on traditsiooniline Eesti peolaua külmsalat ning siin on selle 100% täistaimne retsept, et jagada rõõmu tuttavatest roogadest ning ühendada põlvkondi ja sõpruskondi läbi maitsva tervisliku toidu.  :smile:

Vaja läheb:

  • Keedetud peet 250g (võib olla ka keedetud juba)
  • Keedetud kartul 350g
  • Marineeritud kurk 125g
  • Õun 100g
  • Punane sibul 100g
  • Redis 4-5 tk
  • Vegan majonees 300g
  • Magus sinep 60g (nt Dijoni)
  • Värske till 20g
  • Värske petersell 15g
  • Pruun suhkur 8g (võib ka välja jätta)
  • Must pipar 1 teelusikatäis
  • Valge veini äädikas 12g
  • Sool 5g (eriti hästi sobib must sool, annab munaka maitse)

Vegan majonees

  • Rapsiõli 300ml
  • Sojapiim 150ml
  • Veiniäädikas 25g
  • Sinep 45g
  • Must sool 3g

Kuidas teha:

Koori ja keeda kartulid ja peet ning pane need keema – keeda kuniks valmis. Samal ajal tee valmis majonees saumikseriga. Kui kartul-peet jahtunud, haki kõik ülejäänud salati koostisosad väikesteks kuubikuteks ning sega kokku suures kausis majoneesiga. Soovi korral lisa ka veidi marineeritud kurgi vedelikku. Salat on parim peale ühte päeva külmkapis seismist ja võib lisada ka pehmet tofut, mis praetuna kurkumi ja musta soolaga annab “muna” maitset.

Head nautimist! 🙂